Rijopleiding

KLAAR OM JE RIJBEWIJS TE HALEN?

‘Autorijden overbrengen op nieuwe toekomstige bestuurders, dat is wat ik het liefste doe.’
Pieter Steeghs, eigenaar van Rijschool P.Steeghs, leidt leerlingen op voor het rijbewijs op een rustige en plezierige manier. Door middel van structuur aan te brengen in de rijopleiding werken zij samen stap voor stap toe naar het examen.

De duur van de lessen zijn 1,5 uur omdat in deze tijd het meest effectief les gegeven kan worden. Er is voldoende tijd om genoeg aandacht te besteden aan de theorie van de bijzondere verrichtingen en het complexere verkeer én om dit in praktijk te brengen in het examengebied van de leerling.

 

Rijbewijs Experiences

De basis van het autorijden is het aller belangrijkste. Met een goede basis ga je vertrouwd en veiliger de weg op. In het begin van de rijopleiding neemt de leerling deel aan de rijvaardigheidstraining van de Rijbewijs Experiences. Hier wordt de basis in twee dagen aangeleerd op het circuit door ervaren en professionele instructeurs. Het voordeel van de basis aangeleerd te krijgen op een circuit in plaats van op de weg, is dat het circuit een rustige en veilige omgeving is die speciaal is ingericht voor de rijvaardigheidstraining. Door middel van oefeningen en bijbehorende technische informatie leer je de bediening en beheersing over het voertuig beter dan tijdens een rijles in het verkeer.

De rijvaardigheidstraining bestaat uit twee dagen die in het begin van de rijopleiding gepland wordt.

Rijbewijs Experiences dag 1

Op de eerste dag van de Rijbewijs Experiences leren de leerlingen alles over de basis van veilig autorijden: instappen, starten, wegrijden, opschakelen, kijken, sturen en stoppen.
Details programma:
Ontvangst en uitleg programma
Demonstratie rotvoorbereiding
Stop & Go parcours rijden
Stuurtechnieken
Opschakelen en terugschakelen
Inclusief lunch

Rijbewijs Experiences dag 2

De tweede dag van de Rijbewijs Experiences ligt de focus op de bijzondere verrichtingen en behendigheid.
Details programma:
bijzondere verrichtingen
- Achteruit rijden
- Bocht achteruit rijden
- Omkeren, halve draai
- Omkeren, 3 keer steken
- Parkeren achteruit in een vak
- Parkeren file achteruit
Slalom achteruit om behendigheid te creëren in het handelen en kijken bij bijzondere verrichtingen
Inclusief lunch

FOTO'S VAN DE RIJOPLEIDING

VRAGEN? OF GRATIS KENNISMAKEN?

1 op 1 les
De lessen worden altijd 1 op 1 gegeven. Er zullen dus geen twee leerlingen tegelijk les krijgen. Wat wel mogelijk is, is dat de leerlingen iemand naar huis brengt.

Lesgebied
Praktijkexamens worden afgenomen bij het CBR in Eindhoven, Mierlo (Helmond), Weert en Venlo.

Lespakketten
De lespakketten zijn de rode draad door de rijopleiding, maar niet beslissend wanneer de leerling op examen kan. Voor het examen gereserveerd wordt is er altijd een contactmoment om de vorderingen te bespreken en om te kijken of de leerling klaar is voor het examen. Dit is altijd in overleg. Het aantal uur in het pakket wordt wel als rode draad door de opleiding gebruikt om de leerlingen voor te bereiden op het examen. Bekijk hier de lespakketten.

Proefles
Een keer kennismaken en proeven hoe het is om auto te rijden? Dat kan tijdens de gratis proefles. Klik hier om contact op te nemen.

Tussentijdse toets
Tijdens de rijopleiding wordt de leerling goed voorbereid op het examen en worden de examen tijdens de les geoefend. Dat kan ook door gebruik te maken van een soort proefexamen: de tussentijdse toets. De leerling ervaart een echt examen en krijgt handige tips van een CBR-examinator. Als de bijzondere verrichtingen goed worden uitgevoerd, kan de leerling daarvoor vrijstelling verdienen voor het praktijkexamen. Voor een tussentijdse toets moet de leerling 16,5 jaar of ouder zijn en het theoriediploma hebben. Een tussentijdse toets is niet verplicht.