Theorie

Het theorie-examen
Vanaf 16 jaar kun je theorie-examen doen bij het CBR. Het theoriediploma heb je nodig om praktijkexamen te mogen doen. Met het theorie-examen laat je zien dat je gevaren op de weg herkent, de verkeersregels kent en verkeersinzicht hebt. Een theoriediploma is 1,5 jaar geldig. Meer weten over het theorie-examen? Kijk dan hier voor informatie van het CBR.

 

Het theorie-examen leren
Om je te helpen met het leren van de autotheorie hebben we samen met de Rijbewijs Experiences alle theorie in een presentatie verwerkt. De theorie wordt versterkt met 3D foto’s en filmpjes. Per drie hoofdstukken wordt je kennis getest met een aantal vragen. Na de hele presentatie krijg je een inlogcode waarmee je CBR gesimuleerde examens kan maken. De theoriepresentatie én de inlogcode zijn inbegrepen in de pakketten.

Wat kost het theorie-examen?
Bij het CBR betaal je voor het theorie-examen een vaste prijst van €33,-

Een theorie-examen met extra tijd kost bij het CBR €43,50. Dat is het standaard tarief van €33,- + toeslag bij extra tijd €10,50.  Heb je een dyslexieverklaring? Dan kun je deze toeslag binnen 14 dagen na je examen terug vragen via dit formulier.